Ingrediënten
- 2 verse eieren
- 70 g witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 250 g mascarpone
- 250 g aardbeien
- Cacaopoeder om te bestrooien
- Munt voor garnering (optioneel)
Verder nodig
- 4 dessertglazen
De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken. Vaak zijn de aardbeitjes al op voordat ze onze keuken bereiken, maar ik wist er een paar te redden voor het dessert!
Ben je weleens bij restaurantketen Vapiano geweest? Daar komt deze pasta pesto met garnalen vandaan. Een van de populairste pastarecepten op KL! Hun dessert crema di fragola was mijn inspiratie voor dit recept: mascarponecrème met aardbeien. Ik maak de mascarponecrème op dezelfde manier als deze tiramisu. Het enige verschil met dit dessert is dat ik de lange vingers en koffie vervang door verse aardbeien. Dat maakt dit dessert heerlijk licht en luchtig. De perfecte afsluiting van een zomers diner!
Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Zoete recepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Splits de eieren. Klop de eidooiers in een hittebestendige kom au bain-marie samen met 35 g suiker en de vanille-extract. Klop totdat het mengsel dikker begint te worden en als een lint van de garde loopt. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen. Dek af met een stukje vershoudfolie om velvorming te voorkomen .
Klop de mascarpone door het eimengsel. Klop de eiwitten, samen met de overige suiker, in een schone kom tot stijve pieken — voeg de suiker pas toe als de eiwitten wat stijver worden en doe dit beetje bij beetje. Roer het eiwit door het mascarponemengsel.
Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Vul de glazen met de helft van de mascarponecrème. Zet de aardbeien rechtop in de mascarponecrème met de opengesneden kant tegen het glas aan. Verdeel de rest van de mascarponecrème over de glazen. Bestrooi met cacaopoeder en garneer met een blaadje munt.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 18:57
Kan je dit toetje van te voren bereiden?
om 10:29
Ja hoor, dat kan.
om 11:24
Ha,
Bij mij blijft het mengsel heel vloeibaar. Kan ik daar nog wat aan doen?
om 14:45
Hoi Marina, ik vermoed dat je de eidooiers niet lang genoeg hebt geklopt of niet voldoende hebt verwarmd. Als je de ingrediënten al hebt gemengd kun je daar niks meer aan doen. Wellicht dat je het nog even in de koelkast kunt zetten en dat het dan nog iets wilt opstijven?
om 18:03
Kan ik dit met ricotta maken?
om 13:50
Geen ervaring mee Corrie, durf dus niet te zeggen of dat smaakt met de eiercrème en het eiwit.