Mascarponecrème met aardbeien

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken. Vaak zijn de aardbeitjes al op voordat ze onze keuken bereiken, maar ik wist er een paar te redden voor het dessert!

Ben je weleens bij restaurantketen Vapiano geweest? Daar komt deze pasta pesto met garnalen vandaan. Een van de populairste pastarecepten op KL! Hun dessert crema di fragola was mijn inspiratie voor dit recept: mascarponecrème met aardbeien. Ik maak de mascarponecrème op dezelfde manier als deze tiramisu. Het enige verschil met dit dessert is dat ik de lange vingers en koffie vervang door verse aardbeien. Dat maakt dit dessert heerlijk licht en luchtig. De perfecte afsluiting van een zomers diner! 

Seizoen, Wereldgerecht, Dessert, Italiaanse recepten, Zomerrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(9 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

 1. Marina

  Ha,
  Bij mij blijft het mengsel heel vloeibaar. Kan ik daar nog wat aan doen?

  1. Hoi Marina, ik vermoed dat je de eidooiers niet lang genoeg hebt geklopt of niet voldoende hebt verwarmd. Als je de ingrediënten al hebt gemengd kun je daar niks meer aan doen. Wellicht dat je het nog even in de koelkast kunt zetten en dat het dan nog iets wilt opstijven?

 2. Corrie

  Kan ik dit met ricotta maken?

  1. Geen ervaring mee Corrie, durf dus niet te zeggen of dat smaakt met de eiercrème en het eiwit.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin