Meringue met chocolade swirl

Meringue met chocolade swirl

Ik zit in een meringue fase. Ze zijn zo makkelijk om te maken en je kunt er alle kanten mee op. Zo gebruikte ik ze eerder voor deze paaspavlova’s en verkruimelde ik ze in een heerlijke eton mess. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon zo van snoepen. In dat geval vind ik het lekker om de meringues te marmeren met chocolade. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook heerlijk! Vooral in combinatie met wat Hollandse aardbeien is het smullen geblazen. Daar blijf je van snoepen! 

Ingrediënten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 graden. Smelt de chocolade au bain-marie of in een plastic magnetronbakje en laat afkoelen.

Bereid de meringue volgens dit recept tot aan het stijfkloppen van de eiwitten. Voeg de gesmolten chocolade toe en spatel voorzichtig door het eiwit. Roer niet te lang, anders is het marmer effect weg.

Schep met een lepel hoopjes meringue op een met bakpapier bekleed bakblik en bak 2,5 tot 3 uur in de oven, of totdat de meringues mooi gedroogd zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Als je de meringues na het afkoelen wilt bewaren kun je dit het beste doen in een afsluitbare diepvrieszak.

Meringue met chocolade swirl

Enjoy!

Wereldgerecht, Thema recepten, Chocolade, Franse recepten, Gebak, Moederdag, Valentijnsrecepten, Zoet

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin