Minestrone met kaastortellini

Italiaanse minestrone is een ideale kliekjesverwerker. Deze goedgevulde groentesoep kent geen regels, alles kan en mag erin. Al naargelang het seizoen kun je elke groente toevoegen die je op dat moment voorhanden hebt. Ik gebruik een zomerse groentemix van courgette, sperziebonen, bloemkool en doperwten. Als extra toevoeging voeg ik kaastortellini toe. Zo wordt dit een heerlijke maaltijdsoep!

 

Seizoen, Menu, Wereldgerecht, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht, Budget, Eenpansgerechten, Pastarecepten, Snel, Soep

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Geja

    Hoi Annemiek, kan ik dit gerecht ook maken met bevroren soepgroenten en dan alleen de ui eerst fruiten? Misschien wat minder water erbij dan?

    1. Hoi Geja, dat kan zeker! 🙂 Hoeveelheid bouillon blijft hetzelfde.

  2. Irma

    Extra vierge olijfolie is minder geschikt om te bakken… ik zou de goedkopere olijfolie gebruiken die beter tegen hitte kan… de extra vierge olijfolie is beter geschikt voor koude bereidingen, zoals in salades

    1. Hoi Irma, erin fruiten (op lagere temperatuur) zoals in dit gerecht gaat prima en geeft daarnaast een lekkere smaak aan het gerecht. Als je gaat bakken op hoge temperatuur (bijv. vlees) dan is extra vierge olijfolie idd niet geschikt.

      1. Irma

        Ik begrijp dat wel maar veel van jou volgers vrees ik van niet…. middelhoog vuur is toch een beetje “natte vinger werk” dus vandaar mijn opmerking…

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin