Minestrone met kaastortellini

Italiaanse minestrone is een ideale kliekjesverwerker. Deze goedgevulde groentesoep kent geen regels, alles kan en mag erin. Al naargelang het seizoen kun je elke groente toevoegen die je op dat moment voorhanden hebt. Ik gebruik een zomerse groentemix van courgette, sperziebonen, bloemkool en doperwten. Als extra toevoeging voeg ik kaastortellini toe. Zo wordt dit een heerlijke maaltijdsoep!

 

Wereldgerecht, Menu, Seizoen, Pastarecepten, Italiaanse recepten, Budget, Zomerrecepten, Eenpansgerechten, Snel, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • Extra vierge olijfolie
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen
  • 1 stengel bleekselderij, geschild en in plakjes
  • 1 wortel, geschild en in kleine blokjes
  • 1,5 l groentebouillon (zelfgemaakt of van 2 tabletten)
  • 400 g gesneden groentemix (ik gebruikte courgette, sperziebonen, bloemkool en doperwten)
  • 200 g kaastortellini

Bereiding

Verhit een kookpan met een scheut olijfolie. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en bak enkele minuten op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de groentemix en kaastortellini toe en kook zachtjes een minuut of tien, totdat de groenten en tortellini gaar zijn.

Minestrone met kaastortellini

Minestrone met kaastortellini

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Irma

    Extra vierge olijfolie is minder geschikt om te bakken… ik zou de goedkopere olijfolie gebruiken die beter tegen hitte kan… de extra vierge olijfolie is beter geschikt voor koude bereidingen, zoals in salades

    1. Hoi Irma, erin fruiten (op lagere temperatuur) zoals in dit gerecht gaat prima en geeft daarnaast een lekkere smaak aan het gerecht. Als je gaat bakken op hoge temperatuur (bijv. vlees) dan is extra vierge olijfolie idd niet geschikt.

      1. Irma

        Ik begrijp dat wel maar veel van jou volgers vrees ik van niet…. middelhoog vuur is toch een beetje “natte vinger werk” dus vandaar mijn opmerking…

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin