Mosselen in pestoroomsaus

Mosselen in pestoroomsaus

Afgelopen zomer vierden we onze vakantie in Bretagne, Frankrijk. Op een van die dagen maakten we een fietstocht door het heuvelige landschap. Al snel ontdekten we dat ons uithoudingsvermogen eigenlijk net toereikend was voor een rondje kerk. Maar kerken waren er niet. Wel slingerweggetjes waar geen eind aan kwam. We snakten al snel naar veel voedsel, veel drank en een fijn Frans terras.

Toen we bijna uitgeput van onze fietsen afvielen en de hoop al hadden opgegeven, begonnen ineens onze hartjes te bonzen bij de aanblik van een schattig klein kustplaatsje. We streken, nee we vielen neer op het eerste het beste terras! Door de lekkere wijntjes en het fenomenale uitzicht over zee vergaten we snel onze vermoeidheid.

En toen moest de lekkerste lunch ooit nog komen! Die gaf mij zo veel kracht dat ik voornemens was om al zwemmend door de oceaan terug te gaan naar de camping. Wij genoten van een werkelijk goddelijk gerecht: mosselen in pestoroomsaus.

Wauw, wat was dat lekker! Maar helaas durfde ik de gehaaste ober niet te vragen naar het recept. Het was lunchtijd en dus chaos in het Franse restaurantje. En bovendien spreek ik alleen Frans met handen en voeten; en nog slecht ook.

Maar goed, om een lang verhaal kort te houden, het gerecht heeft mijn gedachten sindsdien niet meer met rust gelaten. Ik heb inmiddels vele pogingen gedaan om dezelfde smaaksensatie te creëren. En ik denk dat déze variant héél erg dicht in de buurt komt! O oui!

Hoofdgerecht voor 2 personen — 15 minuten

Ingrediënten

 • 2 kilo mosselen
 • 1 zak mosselgroenten
 • Scheut droge witte wijn
 • 1 el pesto
 • 50 ml room
 • Boter of olie om in te bakken

Eventueel om erbij te serveren
Friet, stokbrood met kruidenboter, mosselsausjes, salade

Verder nodig
Mosselpan, vergiet

Bereiding
Was de mosselen grondig onder stromend koud water en laat uitlekken in een vergiet. Gooi de mosselen weg die kapot zijn, of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de kookpan met wat olie en bak de mosselgroenten op middelhoog vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de mosselen toe, zet het vuur hoog en blus af met een flinke scheut wijn. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen in circa 5 tot 8 minuten gaar, of totdat alle schelpen openstaan. Gooi mosselen weg die niet opengaan. Voeg de pesto en room toe en schud met de deksel op de pan een paar keer om.

Zet kort even terug op het vuur. Serveer met knapperig stokbrood om het verrukkelijke kookvocht mee op te dippen.

Mosselen in pestoroomsaus

Eet smakelijk!

Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Snelle recepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

 1. Joke

  De mosselen zijn super lekker , zo als alles wat ik van jullie maak . Dank je wel

 2. Jackie

  Ik heb dit recept gisteren gemaakt en we hebben er van genoten. Bedankt!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde