Paastrifle in een glaasje

Op de valreep deel ik nog een lekker toetje voor het paasdiner: paastrifle in een glaasje! Feestelijke laagjes in een dessertglas van frambozensaus, cake, mascarponeroom en lemoncurd, gegarneerd met verse frambozen en dragee-eitjes. Ze staan binnen een kwartier op tafel! 

Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Dessert, Engelse recepten, Lenterecepten, Paasrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 1/2 roombotercake, in kleine blokjes gesneden
  • 250 g diepvriesframbozen + paar verse frambozen voor garnering
  • (Vanille)suiker
  • Lemoncurd
  • 250 g mascarpone
  • Vanille-extract
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • Handje dragee-eitjes
  • Optioneel wat verse munt voor garnering

Bereiding

Doe de diepvriesframbozen in een pannetje met 1 à 2 el vanillesuiker naar smaak en een klein scheutje water. Breng als roerend aan de kook en verwarm totdat de frambozen zacht zijn en hun sap loslaten. Zet het vuur uit en laat de frambozensaus afkoelen. Je frambozensaus is nu klaar, indien gewenst kun je de frambozensaus nog even door een fijne zeef drukken om de pitjes eruit te halen. Ik laat ze lekker zitten.

Roer de mascarpone los met een paar druppels vanille-extract en suiker naar smaak. Roer de slagroom door de mascarpone.

Schenk in elk dessertglas wat frambozensaus en verdeel hier blokjes cake overheen. Schep in elk glas wat mascarponeroom en daarbovenop wat lemoncurd. Maak indien wenselijk nu nog een laagje met frambozensaus, cake, mascarponeroom en lemoncurd.

Garneer de trifleglaasjes met de achtergehouden frambozen, grof gehakte dragee-eitjes en een blaadje munt.

Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Reserveer nu!

 

Heb je van dit recept genoten?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com