Ingrediënten

  • 300 g platte rijstnoedels
  • 6 el vissaus
  • 2 el tamarindepasta
  • 2 el bruine suiker
  • 4 eieren, losgeklutst met zout en peper
  • 300 g kippendij, in repen gesneden
  • 2 uien, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 2 rode chilipepers, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 2 knoflooktenen, gepeld en uitgeperst
  • 5 lente-uitjes, fijngesneden
  • 200 g taugé, gewassen en uitgelekt
  • 75 g ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt
  • 1 limoen, in parten gesneden om erbij te serveren
  • Olie om in te bakken

Verder nodig

  • Grote wokpan

Bereiding

Breng een ruime pan met water aan de kook. Zet het vuur uit en leg de rijstnoedels in het water. Laat circa 2 à 3 minuten wellen (check de omschrijving op het pak). Trek de rijstnoedels uit elkaar met een vork en giet ze in een zeef. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Doe de uitgelekte noedels in een kom en hussel om met een beetje zonnebloemolie of sesamolie zodat ze niet aan elkaar vast gaan plakken.

Roer in een kommetje de vissaus, tamarindepasta, suiker en 4 el water door elkaar en zet opzij.

Verhit de wokpan met een scheutje olie en laat heet worden. Voeg het geklutste ei toe en bak al roerend tot het roerei is. Schep uit de wok en zet opzij.

Veeg de wok schoon met een stukje keukenpapier en verhit opnieuw met een scheutje olie. Bestrooi de kip met zout en peper en bak op hoog vuur in de wok tot ze rondom beginnen te kleuren. Zet het vuur middelhoog en voeg de ui, knoflook en chilipeper toe. Bak 1 minuut mee of tot ze licht beginnen te kleuren.

Giet de saus in de wok en breng aan de kook. Laat 1 minuut zachtjes koken zodat de suiker oplost en de saus iets indikt.

Voeg de rijstnoedels toe en hussel om. Voeg de lente-ui, taugé, pinda’s, het ei en koriander toe (houd van alles wat achter de hand voor garnering) en bak nog even kort verder tot alles door en door warm is.

Schep de pad thai op borden en garneer met de achtergehouden lente-ui, taugé, pinda’s en koriander. Leg op elk bord een partje limoen.


Pad thai met kip

Pad thai met kip

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin