Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Pannenkoeken met champignonragout
Nu de dure en overdadige decembermaand weer achter ons ligt mag het allemaal wel weer wat minder. We snakken naar eenvoudige gerechten die niet veel geld kosten. Deze pannenkoeken gevuld met champignonragout zijn goedkoop, lekker en ontzettend voedzaam.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1x recept voor pannenkoekbeslag
- Grote bak champignons, in plakjes gesneden
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
- Paar plakjes ham, in repen gesneden
- 50 g ongezouten roomboter
- 60 g bloem
- 1 l kippenbouillon (van 2 bouillontabletten)
- Zout en peper
- Vloeibare bakboter
Bereiding
Bak de pannenkoeken volgens recept, maar voeg extra de helft van de ham en peterselie toe aan het beslag.
Houd de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven op 80 graden. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Bak de bloem enkele minuten zachtjes mee zodat de bloem kan garen.
Voeg al roerend, zoveel bouillon toe (je hoeft dus niet alle bouillon te gebruiken) totdat je een dikke saus hebt.
Zet het vuur laag en roer de champignons door de ragout.
Laat de champignons in de ragout zacht worden. Het vocht uit de champignons zorgt ervoor dat de saus wat dunner wordt. Je kunt natuurlijk ook de champignons eerst bakken en daarna pas toevoegen aan de ragout. Het vocht is dan al uit de champignons, dus mag de saus wat dunner zijn. Roer op het laatste moment de overige peterselie en ham erdoor en breng de ragout eventueel verder op smaak met zout en peper.
Schep in iedere pannenkoek wat champignonragout en serveer direct.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten
om 13:33
Lekker recept! Bij gebrek aan ham hebben we een gebakken uitje en knoflook toegevoegd aan de ragout voor wat extra smaak. Was heerlijk!
om 14:48
Hoi Roos, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!