Pasta carbonara met witlof

Ik ben dol op snelle en eenvoudige recepten, vooral voor het avondeten! Zo is pasta carbonara mijn redder in nood als ik weinig tijd heb om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Voor een lekkere variant voeg ik dit keer witlof toe. Die combineert heerlijk met het spek en de romige carbonarasaus met ei en Parmezaan!

Wereldgerecht, Menu, Pastarecepten, Italiaanse recepten, Snel, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 75 g tagliatelle (een andere pasta kan ook, bijv. fusilli of spaghetti)
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek of bacon, in reepjes gesneden
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 stronk witlof, fijngesneden
  • 1 ei
  • 35 g Parmezaan
  • Paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig

  • Kookpan voor de pasta
  • Koekenpan

 

Pasta carbonara met witlof

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak het spek en de ui op middelhoog vuur tot het spek licht begint te kleuren en de ui zacht is. Voeg de witlof toe en bak 3 tot 4 minuten mee.

Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Roer het ei los met de Parmezaan en breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Giet de pasta af (vang een kopje kookvocht op) en voeg toe aan de carbonarasaus in de pan. Zet het vuur uit en voeg het eimengsel toe. Hussel goed om. Door de restwarmte in de pan zal het eimengsel transformeren in een fluweelzachte en romige saus. Voeg indien nodig een scheutje van het opgevangen kookvocht toe om de saus wat vloeibaarder te maken.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin