Ingrediënten

Zelfgemaakte tomatensaus

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 250 ml gezeefde tomaten (tomatenblokjes of gepelde tomaten kan ook)
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 tl suiker
  • 1 tl witte balsamicoazijn
  • Optioneel, een snuf gedroogde chilivlokken (voor extra pit!)
  • Scheutje room of melk
  • Olijfolie

Verder nodig

  • Kookpan
  • Elektrische staafmixer
  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Pasta gratin met pestogehaktballetjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Bereid de pesto gehaktballetjes volgens dit recept.

Verhit een pan met een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook aan op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de gezeefde tomaten, basilicum (houd een paar blaadjes achter voor garnering), suiker, azijn, (chilivlokken) en room toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de saus met de staafmixer en houd warm.

Kook de penne beetgaar (volgens de beschrijving op de verpakking) in een ruime pan met licht gezouten kokend water. Voeg de laatste 6 tot 8 minuten van de kooktijd de sperziebonen toe en kook mee. Giet af en doe terug in de pan. Roer de tomatensaus door de pasta en sperziebonen. Verdeel de pasta over de ovenschaal.

Bak ondertussen als de pasta kookt de gehaktballetjes rondom goudbruin en net gaar in een koekenpan. Leg de gehaktballetjes bovenop de pasta. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta en gehaktballetjes.

Bak 10 tot 15 minuten in het midden van de oven, of tot de mozzarella gesmolten is. Garneer met de achtergehouden basilicum.

Pasta gratin met pestogehaktballetjes

Pasta gratin met pestogehaktballetjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin