Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Deze pesto gehaktballetjes smaken heerlijk bij pasta pesto, pasta gratin (recept volgt binnenkort), spinazie stamppot, of serveer als borrelhapje! Je kunt er ook kleine soepballetjes van draaien en ze toevoegen aan de groentesoep!
Wereldgerecht, Vleesrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht
voor circa 20 gehaktballetjes
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt in vier ballen en verdeel iedere bal weer in 5 tot 6 kleine balletjes. Draai er tussen je handen mooie, ronde balletjes van.
Tip! Zet de gehaktballetjes na het draaien minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast om te rusten. De gehaktballetjes blijven dan steviger tijdens het bakken.
Verhit de koekenpan met een scheut olijfolie en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Laat de gehaktballetjes even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Verdeel je liefde