Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Mijn moeder noemde me vroeger ook wel mevrouw pastakont. Ik at het liefst elke dag pasta. Niet dat ik dat kreeg. Inmiddels is mijn favorieten repertoire zodanig uitgebreid dat pasta nog maar één keer per week op tafel komt. Volgens mij loop ik daarmee redelijk in pas met de gemiddelde Nederlander. Toch? Deze farfalle (strikjespasta) met romige Boursin, ham en broccoli is trouwens weer een winnaar. Weer eentje voor op de lijst.
Hoofdgerecht voor 3 personen — 20 minuten
Ingrediënten
Bereiding
Kook de farfalle in ruim kokend licht gezouten water beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoli toe.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Fruit in een hapjes- of koekenpan de ui en knoflook zacht in een scheutje olie. Voeg de hamblokjes toe en bak even mee. Voeg de roomkaas toe samen met een soeplepel van het pasta en broccoli kookvocht en verwarm tot een gladde saus.
Giet de pasta en broccoli af en voeg toe aan de saus. Meng goed door en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Wereldgerecht, Thema recepten, Pastarecepten, Italiaanse recepten, Snel, Campingrecepten, Budget, Hoofdgerecht
om 11:50
Gisteravond gegeten en is zeker voor herhaling vatbaar! Wij hadden nog wel wat champignons toegevoegd.
om 09:26
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Chantal! Champignons erbij is altijd lekker! 🙂
om 18:26
Zo klaar gemaakt en zo lekker!!!