Deze pasta met tomaat en Boursin vraagt maar 5 minuutjes voorbereiding. De pastasaus maak je namelijk in de oven! Als de saus in de oven zit hoef jij alleen maar wat pasta te koken. Als de cherrytomaatjes zijn opengebarsten vormen het sap en de Boursin een heerlijke saus waar je alleen maar de pasta doorheen hoeft te roeren.
Vis, kip of vega
Eigenlijk wilde ik nog zalm aan dit gerecht toevoegen maar die vergat ik op tijd uit de vriezer te halen. De garnalen die in de koelkast lagen leken me een goed tweede plan maar ook die vergat ik. (Gelukkig zit mijn hoofd vast!) Afijn, ook zonder vis is deze pasta heerlijk. Wil je toch vis toevoegen? Leg dan de laatste 10 minuten van de kooktijd wat gepelde, rauwe garnalen, of een stukje zalm of witvisfilet bovenop de tomaten en Boursin in de ovenschaal en gaar mee. Of roer tegelijk met de pasta een blikje uitgelekte tonijn door de saus.
Met kip kan trouwens ook. Bak wat blokjes kipfilet met kipkruiden in de koekenpan tot ze gaar zijn en roer ze tegelijk met de pasta door de saus.
Boursin
Je kunt de Boursin in dit recept ook vervangen door een andere kruidenroomkaas naar smaak. Of laat de roomkaas achterwege en voeg feta of ricotta toe aan de tomaatjes. Bekijk hiervoor onderstaande recepten:
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de (hele) cherrytomaten, prei, sjalot, knoflook en kappertjes in een ovenschaal en hussel om met een drizzle olijfolie en een beetje zout en peper uit de molen. Leg de Boursin Cuisine in het midden bovenop de tomaatjes. (Ik prikte een gat in de onderkant van de verpakking en duwde door het gat de Boursin uit de verpakking.)
Bak de ovenschotel met tomaat en Boursin circa 30 minuten in het midden van de oven, of totdat de tomaatjes opengebarsten zijn en het tomatensap is vrijgekomen. Dit is de basis voor je saus.
Kook, als de saus in de oven bijna goed is, de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de pasta af (vang een kopje kookvocht op) en hussel door de tomaten en Boursin. Eventueel kun je wat van het kookvocht toevoegen om de saus smeuïger te maken.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie