Ingrediënten

  • 300 g pasta naar keuze
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 300 ml room
  • 400 g gemengde paddestoelen, schoongeborsteld en grof gehakt
  • 75 g Parmezaan, geraspt
  • 2 el truffeltapenade (liefst van goede kwaliteit!)
  • Optioneel 1 kleine verse truffel, in plakjes geschaafd

Bereiding

Verhit een koekenpan met scheutje olijfolie en fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de room, Parmezaan, paddestoelen en truffeltapenade toe en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met peper en zout uit de molen. Zet het vuur laag en laat de saus circa 5 minuten zachtjes pruttelen of tot de champignons zacht zijn en de saus iets is ingedikt.

Kook ondertussen de pasta beetgaar in een ruime pan met kokend water. Giet de pasta af en roer door de truffelroomsaus.

Schep op vier borden en garneer met eventueel wat vers geschaafde truffel.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin