Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Het is geen geheim dat ik dol ben op pasta. Als ik geen zin heb om boodschappen te doen, maar toch lekker wil eten, is pasta mijn redder in nood. Ik kan er al mijn culinaire hartstocht in kwijt zonder verheven poespas: ik mik er simpelweg alles in wat ik tegenkom.
Zo vond ik in de koelkast aangebroken pesto, verdwaalde courgette, wat gerookte zalm; in de vriezer verstijfde doperwten; en in de kelderkast een pakje lang houdbare slagroom. Et voilà, een waar feestmaal was geboren! En nog razendsnel ook. Pasta, ik hou ervan!
Hoofdgerecht voor 3 personen — 25 minuten — geschikt om in te vriezen
Ingrediënten
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de omschrijving op het pak.
Verhit een ruime koekenpan met wat olie en fruit ondertussen de ui, knoflook en peper, totdat ze zacht zijn. Zet het vuur iets hoger en voeg de courgette toe. Bak mee, totdat hij wat zachter is en voeg dan de doperwten, pesto, room en Parmezaan toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat enkele minuten op laag vuur pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt en de doperwten en courgette beetgaar zijn.
Giet de pasta af en voeg, samen met de tomaten en zalm, toe aan de saus. Zet het vuur uit en hussel om.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
Wereldgerecht, Seizoen, Pastarecepten, Visrecepten, Italiaanse recepten, Snel, Zomerrecepten, Hoofdgerecht
om 12:19
Had ook nog wat zongedroogde tomaatjes. Heb die in 3 gesneden en er ook bijgedaan
om 12:10
En de tomaatjes? Ik heb de erwtjes achterwege gelaten en die vervangen door champignons