Pasta met venkel en zalm

Pasta met venkel en zalm

Vroeger at ik bijna nooit venkel, maar dat kan ik me nu niet meer voorstellen. Ik ben dol op zijn frisse anijssmaak en knapperige bite. Venkel combineert fantastisch met vis. Deze pasta met venkel en zalm is op dit moment mijn favoriet.

Dit gerecht is ideaal om te maken op een drukke werkdag als je weinig zin of tijd hebt om te koken en bijzonder genoeg om te serveren in het weekend voor vrienden of familie. Het staat in een handomdraai op tafel en iedereen is er dol op!

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 kleine venkel, in smalle plakjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, buitenste harde draden verwijderd en in smalle boogjes gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 250 ml room
  • 350 g verse zalm
  • Zout en peper

pasta met venkel en zalm-0326

Bereiding
Kook de pasta beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan met olie en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de venkel en bleekselderij toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met wijn en citroensap en laat op hoog vuur inkoken, totdat het vocht bijna verdampt is. Voeg de room toe en laat op middelhoog enkele minuten pruttelen, totdat de saus iets indikt. Snijd de zalm in blokjes, bestrooi met zout en peper en voeg toe aan de saus. Draai de zalmblokjes na een halve minuut om en zet het vuur uit. Probeer de zalmblokjes heel te laten. De restwarmte van de saus is voldoende om de zalm te laten garen.

Ik vind zalm het lekkerst als hij nog net niet helemaal gaar is.

Giet de pasta af en doe samen met een flinke scheut van het kookvocht terug in de pan. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe en hussel om.

Schep de pasta op borden en verdeel de zalm-roomsaus erover. Garneer met wat achtergehouden venkelgroen en versgemalen zwarte peper. Serveer direct.

Pasta met venkel en zalm

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(6 stemmen)
5 reacties

Deel je reactie

  1. Yvonne60

    Scheutje Pernod erbij maakte het voor ons af.

    1. Dat klinkt idd goed!

  2. kitty

    Ik had geen bleekselderij in huis dus een prei gebruikt met de venkel.
    saus vond ik wat flauw heb er wat aromat aan toegevoegd nu erg lekker
    bedankt voor de inspiratie!

  3. Kris Tuerlings

    Ipv venkel kan je ook courgette gebruiken met gerookte zalm.

  4. Marleen

    Venkel en zalm….die houden van elkaar! Staat vanavond op tafel, Tanks.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde