Ingrediënten

  • 400 g fusilli
  • 400 g (diepvries) tonijnsteak, een nacht rustig laten ontdooien in de koelkast, een uur van tevoren uit de koelkast halen en drooggedept met keukenpapier
  • 1 rode ui, gepeld en in ringen
  • Optioneel, 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringen
  • 250 g haricot verts, uiteinden eraf en gehalveerd
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 120 g zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
  • 4 tl kappertjes
  • 4 eieren, hardgekookt en in partjes gesneden
  • 80 g halve amandelen, licht goudbruin geroosterd in droge koekenpan
  • 15 g basilicum, fijngesneden
  • Extra vierge olijfolie + olijfolie om in te bakken

Dressing

  • 4 el mayonaise
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 3 el zoetzuur augurkennat
  • 1 eetlepel citroensap (naar smaak)
  • Optioneel, 3 ansjovisfilets (uit potje met olie), fijngeprakt

Tip! Je kunt de pastasalade ook lauwwarm eten. Spoel de pasta en haricot verts dan niet af met koud water maar laat uitlekken en hussel in een kom om met een beetje olijfolie om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Meng zo snel mogelijk met de dressing en overige ingrediënten.

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Kook de laatste 4 minuten van de kooktijd de haricot verts mee. Spoel af met koud water en laat uitlekken (zie ook onderstaande tip!). Doe in een ruime kom en hussel om met een scheutje olijfolie, zodat de pasta niet gaat plakken.
  2. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en hussel door de pasta en haricots verts, je hoeft misschien niet alle dressing te gebruiken, doseer naar eigen smaak. Hussel ook de overige ingrediënten (houd wat basilicum achter voor garnering) door de pasta.
  3. Verhit een koekenpan met scheutje olijfolie en bestrooi de tonijnsteaks met zout en peper. Bak de tonijn op middelhoog vuur circa 2 minuten aan beide kanten tot ze de buitenkant goudbruin gekleurd is en de binnenkant het liefst nog net niet helemaal gaar is. Dan is de tonijn nog lekker sappig. Leg de tonijn op een snijplank en laat 1 minuut rusten.
  4. Verdeel de pastasalade over vier borden. Snijd de tonijnsteaks in plakken en leg bovenop de pasta. Garneer met de overige basilicum en serveer direct.

Pastasalade niçoise

Pastasalade niçoise

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin