Ingrediënten
- 400 g fusilli
- 400 g (diepvries) tonijnsteak, een nacht rustig laten ontdooien in de koelkast, een uur van tevoren uit de koelkast halen en drooggedept met keukenpapier
- 1 rode ui, gepeld en in ringen
- Optioneel, 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringen
- 250 g haricot verts, uiteinden eraf en gehalveerd
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 120 g zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
- 4 tl kappertjes
- 4 eieren, hardgekookt en in partjes gesneden
- 80 g halve amandelen, licht goudbruin geroosterd in droge koekenpan
- 15 g basilicum, fijngesneden
- Extra vierge olijfolie + olijfolie om in te bakken
Dressing
- 4 el mayonaise
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 knoflookteentjes, uitgeperst
- 3 el zoetzuur augurkennat
- 1 eetlepel citroensap (naar smaak)
- Optioneel, 3 ansjovisfilets (uit potje met olie), fijngeprakt
Deel je reactie