Penne met broccoli, doperwten, spek en roomsaus

Een goede, romige pasta daar mag je me ‘s nachts voor wakker maken. Dit keer had ik zin in kleine mini penne met broccoli, doperwten, spek en roomsaus. Mmmm… Tijdens het schoonmaken van de broccoli zag ik echter dat de broccoliroosjes waren aangetast en vanbinnen zwart waren. Niet tof! Omdat de broccolistronk er nog wel goed uitzag heb ik die gebruikt. Even goed schillen en vervolgens in plakjes snijden. Als je het mij vraagt is dat het lekkerste deel van de broccoli! Zo zacht en smakelijk. In de bereidingswijze van dit recept heb ik omschreven dat je de broccoliroosjes en -stronk tegelijkertijd met de pasta kunt koken omdat deze ongeveer dezelfde bereidingstijd hebben. Omdat ik nu alleen de stronk gebruikte en die in hele dunne plakjes had gesneden heb ik die samen met de doperwten gebakken in de koekenpan. Voor welke bereiding je ook kiest, je gaat ervan smullen!

Wereldgerecht, Menu, Budget, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g mini penne
  • 150 g gerookt ontbijtspek
  • 70 g diepvries doperwten
  • 1 kleine broccoli, in kleine roosjes en stronk geschild en in plakjes
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt of uitgeperst
  • 1/2 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 250 ml slagroom
  • 100 g parmezaan

Lekker met een groene salade erbij.

Bereiding

Breng een ruime pan met water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Kook ook de broccoliroosjes en de -stronk mee met de pasta.

Verhit een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg het spek toe. Bak op middelhoog vuur tot het spek begint te kleuren. Voeg de bevroren doperwten en een klein scheutje water toe en bak 1 minuut mee, of tot het water verdampt is. Eventueel kun je de doperwten ook meekoken met de pasta. Voeg ze dan de laatste 2 minuten van de kooktijd toe. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak op laag vuur nog 1 à 2 minuten verder, of tot de knoflook zacht is en begint te kleuren. Voeg de slagroom en 75 gram geraspte Parmezaan toe en breng aan de kook. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en warm de saus nog 1 à 2 minuten door tot de kaas is gesmolten en de saus iets dikker is.

Giet de pasta af en roer door de saus. Hussel door en serveer direct.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com