Penne met broccoli, doperwten, spek en roomsaus

Een goede, romige pasta daar mag je me ’s nachts voor wakker maken. Dit keer had ik zin in kleine mini penne met broccoli, doperwten, spek en roomsaus. Mmmm… Tijdens het schoonmaken van de broccoli zag ik echter dat de broccoliroosjes waren aangetast en vanbinnen zwart waren. Niet tof! Omdat de broccolistronk er nog wel goed uitzag heb ik die gebruikt. Even goed schillen en vervolgens in plakjes snijden. Als je het mij vraagt is dat het lekkerste deel van de broccoli! Zo zacht en smakelijk. In de bereidingswijze van dit recept heb ik omschreven dat je de broccoliroosjes en -stronk tegelijkertijd met de pasta kunt koken omdat deze ongeveer dezelfde bereidingstijd hebben. Omdat ik nu alleen de stronk gebruikte en die in hele dunne plakjes had gesneden heb ik die samen met de doperwten gebakken in de koekenpan. Voor welke bereiding je ook kiest, je gaat ervan smullen!

Wereldgerecht, Menu, Pastarecepten, Italiaanse recepten, Snel, Budget, Hoofdgerecht

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

 1. Voor hoeveel personen is dit?

  1. Voor 4 personen (zie bovenaan onder de titel)

 2. Henk

  In de ingrediënten staat ontbijtspek en op de foto’s spekreepjes…
  Ook staat er 100 gram parmezaanse kaas en in het recept 75 gram…
  Lekker consequent.

  1. Bedankt Henk voor je reactie. Ik heb het aangepast!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin