Perzik cheesecake met cookie dough kruimels

Deze gebakken perzik cheesecake is gevuld met zoete stukjes perzik en cookie dough kruimels. Geloof me, dat smaakt net zo lekker als het klinkt. 😋 Omdat ik deze cheesecake bak in een waterbad moet je de springvorm inpakken met aluminiumfolie om tegen het water te beschermen. Als er water in de springvorm komt wordt de bodem niet krokant en dat is zonde. Je kunt het waterbad ook overslaan (je hoeft dan geen water op het bakblik te gieten), maar ik heb beide manieren geprobeerd en bakken in een waterbad maakt echt een groot verschil. De cheesecake wordt hier namelijk fluweelzacht van.

Variaties

Je kunt ook lekker variëren. Vervang bijvoorbeeld de perzik eens door stukjes pruim of abrikoos. Ook erg lekker!

Zomerrecepten, Amerikaanse recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Elizabeth

    Hij was heerlijk (gegeten bij iemand anders).
    Nu zit ik te denken over dat (gepruts met, lijkt mij) waterbad. Zou je ipv een waterbad ook ‘gewoon’ de stoomovenfunctie kunnen gebruiken? Of is dat te weinig vocht voor de bodem en teveel voor de cookie dough bovenop?

    1. Hoi Elizabeth, ik denk zeker dat dat kan! Ben heel benieuwd naar het resultaat. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde