Pitabrood pizza

Sinds kort helpt Johan mij met het bedenken en maken van KL-recepten. Een keer in de twee weken is Johan op vrijdag vrij en de keuken is dan zijn domein. Ik zorg ervoor dat de recepten netjes worden uitgewerkt, maak de foto’s en zorg ervoor dat het recept online komt. Goed teamwork toch! 😃

Deze pitabrood pizza’s zijn door Johan gemaakt en smaken heerlijk! Ze zijn snel klaar en daardoor is het een ideaal lunchgerecht. Maar ook als avondeten met een kom soep erbij word je hier blij van!

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 5 volkoren speltpitabroodjes
  • 5 el tomatensaus (wij gebruikten deze saus)
  • 5 handjes geraspte kaas (wij gebruikten een mix van jong belegen en oude kaas)
  • 10 plakjes harde chorizoworst, in kleinere stukjes gesneden
  • 5 el zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 1 sjalotje, gepeld en in ringen gesneden
  • 5 champignons, schoongeborsteld en in plakjes
  • Gedroogde Italiaanse kruiden

Verder nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Leg de pitabroodjes op het bakblik. Bestrijk elke pitabroodje met 1 flinke eetlepel tomatensaus en bestrooi met een handje geraspte kaas. Beleg met de overige ingrediënten. Strooi over elk broodje wat Italiaanse kruiden.

Bak de pitabrood pizza’s circa 8 tot 10 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin