Tomatensaus (voor pizza)

Heb je weleens zelf pizza gemaakt? Een goede pizza maken is echt niet zo moeilijk als je wellicht denkt. Met een goed basisrecept voor pizzadeeg en tomatensaus kom je al een heel eind. Het recept voor zelfgemaakt pizzadeeg deelde ik eerder met je en vind je hier. Vandaag deel ik mijn favoriete tomatensaus voor op de pizza. Het is een heel eenvoudig recept en ontzettend lekker! 

Basisrecepten, Wereldgerecht, Hartige keuken, Italiaanse recepten

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten (goede kwaliteit)
  • 2 sjalotten of 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Snufje gedroogde chilivlokken (optioneel)
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • Olijfolie

Verder nodig

  • Staafmixer

Bereiding

Verhit een pan met een scheut olijfolie en fruit de ui, knoflook en chilivlokken enkele minuten op laag vuur tot ze zacht zijn en licht beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes en basilicum toe en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Laat de saus circa 8 minuten zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt.

Pureer de saus fijn met de staafmixer.

Tomatensaus (voor pizza)

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin