Pizza met boerenkool en rookworst

Daar is mevrouwtje pizza weer! 🙂 Voor wie dacht dat pizza een typisch zomergerecht is, think again! Deze pizza belegd met boerenkool en rookworst smaakt het lekkerst als het buiten vriest dat het kraakt. Laat die winter nu maar komen! 

Budget, Hollandse recepten, Italiaanse recepten, Ovenrecepten, Snel, Winterrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Vers pizzadeeg (zelfgemaakt, glutenvrij, of kant-en-klaar pizzadeeg uit de winkel)
  • 2 el crème fraîche
  • Handje geraspte belegen Goudse kaas
  • Handje geraspte Parmezaan
  • Paar plakjes mozzarella (ca. 1/2 bolletje), drooggedept met keukenpapier
  • Handje boerenkool, gewassen, fijngesneden en drooggedept
  • Paar plakjes rookworst
  • 1/2 rode ui, in ringen

Verder nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Rol het pizzadeeg uit tot een ronde lap en leg op het bakblik. Besmeer de bodem met crème fraîche — hou circa 1,5 cm van de rand vrij. Beleg met de belegen kaas, Parmezaan, plakjes mozzarella en de overige ingrediënten.

Bak 10 tot 15 minuten in het midden van de oven, of tot de randen goudbruin en krokant zijn. Serveer direct.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com