Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 el roomkaas
- 8 verse vijgen, in plakjes
- 125 g zachte geitenkaas (bijv. geitenkaas schijfjes naturel)
- Handje walnoten
- Honing
- 70 g Parmaham
- Handje rucola
Vijgen zijn heerlijke (schijn)vruchten vol met vezels, vitamine A en B, calcium en kalium. De leerachtige schil moet er glad uitzien, dan weet je dat hij vers is. Onder de schil zit droog en zoet vruchtvlees met krokante pitjes. Zowel de schil als het vruchtvlees met pitjes kun je eten. Ze zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar je kunt er ook mee koken en bakken. In zowel zoete als hartige gerechten kun je de vijg verwerken. In de winkel kom je hem helaas niet zo vaak tegen (het is een zachte vrucht die snel beschadigd), maar een vijgenstruik of -boom doet het heel goed in je eigen achtertuin. De oogsttijd is in augustus en september. Deze hartige plaattaart van bladerdeeg met verse vijg, zachte geitenkaas en parmaham is heerlijk! Serveer als hapje, voorgerecht (je kunt dan ook plakjes bladerdeeg gebruiken), of lunch.
Menu, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie