Pompoen-wortelsoep met kokosroom

Niks zo lekker als een hartverwarmd soepie met deze ijzige temperaturen. Ik ben dol op pompoensoep en dit keer maak ik een variant met wortel en kokosroom. Het kaneelstokje geeft een warme wintersmaak en het sinaasappelsap zorgt voor een friszoet accent. Een verrukkelijke combi! 

Seizoen, Vegetarisch, Snel, Winterrecepten, Budget, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 500 g flespompoen, geschild en in stukken
  • 500 g wortel, geschrapt of geschild en in stukken
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • Optioneel, gedroogde chilivlokken
  • 1 sinaasappel, alleen het sap
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kokosroom
  • Paar takje verse koriander, fijngehakt
  • Handje pompoenpitten (lichtjes geroosterd in droge koekenpan tot ze beginnen te geuren)
  • Olie om in te bakken

Nodig

  • Elektrische staafmixer

Bereiding

  1. Verhit een ruime pan met een scheutje olie en fruit de ui en knoflook (en eventueel een snufje chilivlokken voor wat pit) tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
  2. Voeg de pompoen, wortel, laurier, kaneelstokje, sinaasappelsap, kippenbouillon en de helft van de kokosroom toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen en wortel zacht zijn.
  3. Verwijder het laurierblaadje en het kaneelstokje en pureer de soep met de staafmixer.
  4. Schep de soep in kommen en garneer met de overige kokosroom, pompoenpitten en koriander. Serveer direct.

Pompoen-wortelsoep met kokosroom

Pompoen-wortelsoep met kokosroom

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin