Pompoenfriet uit de oven

Een heerlijk herfstige en slankere variant voor ‘gewone friet’ is deze pompoenfriet uit de oven. Ik gebruik hiervoor graag de flespompoen. Die heeft een subtiel zoete en licht nootachtige smaak en dat maakt deze frietjes net even wat anders dan normaal. Lekker als bijgerecht met deze zelfgemaakte knoflooksaus en gebraden kip of kalkoen. 

Seizoen, Herfstrecepten, Groenten, Winterrecepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • Cayennepeper
  • Zeezout uit de molen of fleur de sel

Verder nodig

  • Vel bakpapier

 

Pompoen schillen? Snijd de flespompoen overdwars één of twee keer doormidden (afhankelijk van de grootte van de pompoen),  zodat je gelijke pompoenstukken overhoud die de lengte hebben van friet. Zet de pompoen rechtop op een snijplank en snijd rondom met een groot koksmes de schil eraf. Snijd vervolgens in plakken en daarna in frieten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Schil de flespompoen en snij in lange frieten van ongeveer 8 mm. (Zie onderstaande tip voor het schillen!) Doe de pompoenfrieten in een kom met de olie en cayennepeper en hussel om. Spreid de frieten in een enkele laag uit over het bakblik. Waarschijnlijk heb je hiervoor 2 bakblikken nodig, of bak de frieten anders in twee porties.

Bak 30 tot 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Draai de frieten halverwege de baktijd een keer om.

Bestrooi de frieten met wat zeezout of fleur de sel en serveer direct.

 

 

 

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Pasta carbonara met bacon en groene asperges

2 mei 2019

Ik ben dol op pasta carbonara. De romige, fluweelzachte saus gemaakt van enkel ei en Parmezaan is zo simpel...

Sinaasappeltulband met chocoladeglazuur

26 april 2019

Is het geen plaatje lieve jongens en meisjes! Deze sinaasappeltulband met witte-chocoladeglazuur en,  jawel, rood wit blauw spikkels heb...

5x recept met asperge en ei – een gouden combi

17 april 2019

Witte asperges en ei: twee ingrediënten die voor elkaar gemaakt lijken te zijn! Omdat het ook een heerlijke combi...

Pappardelle met biefstuk en groene asperges

16 april 2019

Deze pappardelle in tomatensaus geserveerd met biefstuk en groene asperges is een op en top verwengerecht! En ook niet...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin