Ingrediënten

  • 250 g flespompoen, geschild en in blokjes
  • 2 eieren
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 190 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder

Verder nodig

  • 7 muffin cups (bijv. van de Hema)
  • Fijne zeef
  • Elektrische handmixer + staafmixer
  • Spatel
  • Vel bakpapier
  • IJsbolletjessteker

 

 

Bereiding

Doe de pompoen in een kookpannetje en voeg een bodempje water toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Kook circa 8 minuten, of tot de pompoen zacht is. Giet het water af en pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde puree.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop in een kom de eieren met de suiker tot het lichtgeel van kleur is en verdubbeld in volume. Voeg al kloppend de olie toe.

Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder, zout, gember en kaneel toe en roer door elkaar. Zeef het bloemmengsel boven de kom met beslag en spatel er doorheen. Spatel tot slot de pompoenpuree door het beslag.

Schep het beslag in de muffin cups (dit gaat het makkelijkste met een ijsbolletjessteker) en vul tot 1,5 cm onder de rand. Je kunt ook een cupcakebakblik met cupcakepapiertjes vullen maar die zijn kleiner, dus dan heb je meer papiertjes nodig.

Zet de muffin cups op een bakblik en schuif in het midden van de oven. Bak 25 minuten, of tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Yvonne

    Ha Annemiek,
    Ik zag dat jij de winnares bent geworden van de beste foodfoto.
    Gefeliciteerd!

Follow on Bloglovin mytastenld.com