Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan

Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan

Een hartverwarmend herfstgerecht, romige pompoenrisotto met mascarpone en parmezaanse kaas. Wees gewaarschuwd want deze risotto is echt verslavend lekker! Het enige wat je nodig hebt om deze hemelse risotto te maken zijn wat goede ingrediënten en tijd… De rest gaat vanzelf!

Hoewel je een flespompoen niet per se hoeft te schillen, doe ik dat voor dit gerecht wel. De schil geeft toch net iets meer bite en in dit gerecht wil je juist fluwelige zachtheid. Het soort comfort food waarbij je alleen een lepel nodig hebt om het te eten!

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen
  • 1 ui of sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 250 g risotto
  • 1 liter warme groente- of kippenbouillon (van 2 bouillontabletten)
  • Olijfolie
  • 100 g mascarpone
  • Flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • Snufje chilivlokken

DSC_6234_800x536

Verder nodig
Braadpan of hapjespan

Bereiding
Schil de pompoen met een dunschiller en snijd de pompoen vervolgens eerst in plakken en daarna in blokjes.

DSC_6238_800x536

Verwijder de pitten en het draderige pompoenvlees.

Verhit een grote pan met dikke bodem met wat olie en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn. Zet het vuur dan wat hoger en bak de pompoenblokjes mee tot ze licht beginnen te kleuren.

Voeg de risotto en de chilivlokken toe (niet teveel want ze zijn erg heet!) en bak nog even kort mee.

DSC_6268_800x536

Zet het vuur laag en voeg dan zoveel bouillon toe totdat de risotto net onder staat.

DSC_6271_800x536

Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen.

DSC_6276_800x536

Let op dat de rijst niet droog komt te staan! Proef de risotto en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg, als de rijst bijna goed is, de mascarpone en Parmezaanse kaas toe en warm nog kort even mee.

Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan

Zet het vuur uit en serveer direct.

Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan

Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Vegetarische recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
9 reacties

Deel je liefde

  1. shelley

    Ik wil deze risotto graag gaan maken alleen wat zou je adviseren voor vlees of vis naast het gerecht?

  2. Marieke

    Wat een heerlijk gerecht. Ik maak het voor de 2e keer. Via mijn broer Wim verkregen. Mm Mm thnx

  3. Wim Veldhuis

    Deze stond al een tijd op de to do lijst.
    Vandaag eindelijk gemaakt, want dochter thuis en vrouw uit eten 🙂

    We waren blij verrast, het smaakt heel erg lekker. Ik had wel wat meer vocht nodig, zo’n 1,5 liter in totaal.

    Bedankt voor dit lekkere recept !

    1. Superleuk om te horen Wim! Bedankt voor je reactie. 🙂

  4. Esther

    Zit heerlijk te smullen! Eerste keer zelf risotto gemaakt en deze is top!
    Toevallig gevonden omdat ik nog pompoen en mascarpone over had, en zeker geslaagd 🙂

    1. Leuk om te horen Esther! ?

  5. Ineke Bergmans

    Zalig, dit! Comfort food op z’n best, maak ik zeker nog klaar. 🙂

  6. Amanda van Loon

    Geweldig recept, de toegevoegde mascarpone is magnifiek!
    We gaan dit zeker vaker maken! Aman

    1. Wat leuk om te horen Aman!!! Dit is ook een grote favoriet van ons. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde