Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Risotto met zongedroogde tomaat en sla
Deze romige Italiaanse risotto met zongedroogde tomaat krijgt een verrassende Hollandse twist! Door op het allerlaatste moment wat gesneden Hollandse kropsla door de risotto te roeren, krijgt de risotto een heerlijke bite. Een absolute aanrader!
Hoofdgerecht – 4 personen – 45 minuten
Ingrediënten
- 300 g risottorijst
- 900 ml kippenbouillon
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 8 stuks zongedroogde tomaten op olie (ik gebruikte zelfgemaakte), in repen gesneden
- Handje verse cherrytomaten, in vieren gesneden
- Handje verse basilicumblaadjes, opgerold en in smalle repen gesneden
- Halve krop zachte Hollandse sla, goed gewassen, drooggedept en in smalle repen gesneden
- 2 el crème fraîche
- 100 g Parmezaan, geraspt
Verder nodig
Hapjespan
Bereiding
Verhit een hapjespan met wat zongedroogde tomatenolie en fruit de ui en zongedroogde tomaat op laag vuur, totdat de ui zacht is.
Roer dan de risottorijst erdoor en bak kort even mee. Voeg zoveel bouillon toe, totdat de rijst net onder staat en roer even door.
Kook de risotto op laag vuur onder voortdurend roeren gaar, voeg steeds opnieuw bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen. De rijst mag niet droog komen te staan. Wanneer de rijst beetgaar is, roer je alle overige ingrediënten door de risotto.
Warm nog even door, zodat de sla kan slinken en de kaas kan smelten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip!
Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en geniet van een heerlijke vegetarische risotto!
Thema recepten, Wereldgerecht, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht, Eenpansgerechten, Vegetarisch
Deel je liefde