Pompoentaart (pumpkin pie)

Deze pompoentaart wilde ik al heel lang maken, maar ik heb er mee gewacht totdat het eerste blad van de bomen viel: ik vind het de ultieme herfsttaart! Pompoentaart komt oorspronkelijk uit Amerika waar hij luistert naar de naam pumpkin pie. Amerikanen zijn er dol op! De taart heeft een brosse zanddeegbodem en fluweelzachte pompoenvulling. Benieuwd? Duik snel de keuken in en proef zelf!

Thema recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Dessert, Gebak, Halloween, Herfstrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(2 stemmen)
9 reacties

Verdeel je liefde

 1. Anne

  Er staat kaneelpoeder, maar er staat bij de ingrediënten niet hoeveel

  1. Hoi Anne, ik heb het nu aangepast! Dankjewel voor je reactie! 🙂

 2. Astrid

  Moet de pompoenpuree volledig afgekoeld zijn?

  1. Hoi Astrid, de puree hoeft niet volledig afgekoeld te zijn maar wel zodanig dat de eieren niet kunnen garen als je ze erdoorheen roert.

 3. Lisette

  Ben het nu aan het maken. Waar gebruik je het bakpapier voor? Met vriendelijke groet Lisette

  1. Goede vraag Lisette! 🙂 Niet dus! Ik heb hem verwijderd. Dank voor je reactie.

 4. Ivy

  Ik hou zelf helemaaaal niet van pompoen, maar mijn echtgenoot lust het heel graag. Ik ga er toch maar een poging aan wagen en heel fijn dat de schil kan blijven zitten!

  1. Marijke

   Heerlijke taart! Maar hoe lang kun je deze bewaren en op welke plek t béste? Kun je m invriezen?..

   1. Hoi Marijke, de taart is goed afgedekt in de koelkast zeker 3 dagen te bewaren. Invriezen kan maar zou ik niet aanbevelen. HIj wordt er niet lekkerder van.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin