Pompoentaart (pumpkin pie)

Deze pompoentaart wilde ik al heel lang maken, maar ik heb er mee gewacht totdat het eerste blad van de bomen viel: ik vind het de ultieme herfsttaart! Pompoentaart komt oorspronkelijk uit Amerika waar hij luistert naar de naam pumpkin pie. Amerikanen zijn er dol op! De taart heeft een brosse zanddeegbodem en fluweelzachte pompoenvulling. Benieuwd? Duik snel de keuken in en proef zelf!

Herfstrecepten, Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Halloween, Zoet, Dessert, Gebak

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
9 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anne

    Er staat kaneelpoeder, maar er staat bij de ingrediënten niet hoeveel

    1. Hoi Anne, ik heb het nu aangepast! Dankjewel voor je reactie! 🙂

  2. Astrid

    Moet de pompoenpuree volledig afgekoeld zijn?

    1. Hoi Astrid, de puree hoeft niet volledig afgekoeld te zijn maar wel zodanig dat de eieren niet kunnen garen als je ze erdoorheen roert.

  3. Lisette

    Ben het nu aan het maken. Waar gebruik je het bakpapier voor? Met vriendelijke groet Lisette

    1. Goede vraag Lisette! 🙂 Niet dus! Ik heb hem verwijderd. Dank voor je reactie.

  4. Ivy

    Ik hou zelf helemaaaal niet van pompoen, maar mijn echtgenoot lust het heel graag. Ik ga er toch maar een poging aan wagen en heel fijn dat de schil kan blijven zitten!

    1. Marijke

      Heerlijke taart! Maar hoe lang kun je deze bewaren en op welke plek t béste? Kun je m invriezen?..

      1. Hoi Marijke, de taart is goed afgedekt in de koelkast zeker 3 dagen te bewaren. Invriezen kan maar zou ik niet aanbevelen. HIj wordt er niet lekkerder van.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin