5x bakken met pompoen

5x bakken met pompoen

Pompoen is een heerlijke herfstvrucht die nu overal verkrijgbaar is. Hij wordt vaak verwerkt in hartige gerechten, maar ook zoete baksels met pompoen zijn niet te versmaden. Om je te inspireren vind je hier 5 lekkere pompoenbaksels op een rij. De pompoenbroodjes op nummer 3 zijn het enige hartige baksel in de rij maar moet je echt eens maken. Ze zien er superleuk uit en smaken heerlijk!

1. Pompoentaart (pumpkin pie)

Deze pompoentaart wilde ik al lang maken, maar ik heb er mee gewacht totdat het eerste blad van de bomen viel: ik vind het de ultieme herfsttaart. Pompoentaart komt oorspronkelijk uit Amerika waar hij luistert naar de naam pumpkin pie. Amerikanen zijn er dol op. De taart heeft een brosse zanddeegbodem en fluweelzachte pompoenvulling. Benieuwd? Duik snel de keuken in en proef zelf!

Pompoentaart (pumpkin pie)

2. Pompoencake met roomkaasglazuur

Na het proeven van Ottolenghi’s carrot cake kon ik het idee van pompoencake niet meer loslaten. Wat met wortel kan, kan ook met pompoen, dacht ik zo. Het resultaat mag er zijn. Heel misschien, vind ik deze pompoencake nog lekkerder dan met wortel…

Pompoencake met roomkaasglazuur

3. Hartige pompoenbroodjes

Dol op de geur van versgebakken brood? Om de herfst te vieren maakte ik deze feestelijke pompoenbroodjes! Zijn ze niet schattig? En helemaal niet zo moeilijk om te maken. Waar wacht je nog op? Hup, snel de keuken in!

Hartige pompoenbroodjes

4. Kruidige pompoencake

Pompoen kun je dus op dezelfde manier verwerken in gebak als wortel: fijnraspen en door het beslag roeren. Deze cake is heel eenvoudig om te maken en lekker luchtig. Het vleugje speculaaskruiden maakt hem af.

Kruidige pompoencake

5. Pompoenmuffins

Dochterlief trok huiverig haar neus omhoog toen ze hoorde dat er pompoen in deze muffins zat. Toch nam ze een hapje en daarna nog een en nog een. Deze pompoenmuffins met een snufje gember en kaneel zijn hartverwarmend lekker.

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde