Quesadilla met kip

Een quesadilla is een soort tosti, maar dan op z’n Mexicaans! Je kunt hem serveren als lunch, of als licht hoofdgerecht. In plaats van brood gebruik je een tortillawrap die je bakt in de koekenpan en belegd met een vulling naar keuze. Dan bestrooien met geraspte kaas, dubbelvouwen en serveren! Je kunt er eindeloos mee varieëren.

Deze quesadilla heeft een vulling van gebakken kip, paprika, mais en kaas. Lekker om te serveren met een dip van zure room of crème fraîche. Eet smakelijk!

Geen categorie

Ingrediënten

Lunch voor twee, of hoofdgerecht voor 1 persoon

  • 2 grote tortillawraps
  • 200 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 el Mexicaanse kruiden, kant-en-klaar of zelfgemaakt (zie hieronder)
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 blikje mais
  • 2 handjes geraspte kaas (ik gebruikte belegen)
  • Olie om in te bakken

Mexicaanse kruiden

  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl cayennepeper

Bereiding

  1. Bestrooi de kip met de Mexicaanse kruiden en zout en peper uit de molen (als er al zout en peper in de kruiden zit laat je deze achterwege). Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de kip circa 1 minuut op middelhoog vuur tot hij begint te kleuren, hij hoeft nog niet gaar te zijn.
  2. Voeg de paprika en het witte deel van de lente-ui toe en bak nog 1 minuut verder.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg 2 el water en de mais toe en laat 1 minuut zachtjes pruttelen, of tot de kip gaar en de paprika beetgaar is. De saus moet smeuïg zijn maar niet nat, anders wordt je quesadilla klef. Roer het groene deel van de lente-ui door de saus. Schep het kipmengsel op een bord en dek af met alufolie.
  4. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de koekenpan opnieuw met een klein scheutje olie. Leg een tortillawrap in de koekenpan en beleg de helft van de wrap met het kipmengsel. Bestrooi met een handje geraspte kaas. Laat de kaas even smelten.
  5. Vouw de wrap dubbel en draai hem om. Bak nog 1 minuut op de andere kant. Laat de quesadilla op een bord glijden en snijd in drie puntjes. Maak op dezelfde manier nog een quesadilla.

Quesadilla met kip

 

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin