Quiche lorraine

Quiche lorraine

Dit is een makkelijke en snelle variant van quiche lorraine. Je weet wel, dat hartige Franse taartje met spek en kaas. Ik ben er dol op! 

Hoewel het helemaal niet zo moeilijk is om zelf korstdeeg te maken voor de bodem, gebruik ik dit keer kant-en-klare plakjes bladerdeeg. Verder voeg ik een ui toe aan de vulling. Die hoort er eigenlijk niet in, maar ik vind het een heerlijke aanvulling!

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 250 ml slagroom, of crème fraîche
  • 4 eieren
  • 120 g geraspte kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg met het folie aan de onderkant ontdooien en vet een quichevorm in met wat boter.

Bak de spekjes in een koekenpan langzaam uit.

DSC_0084_800x536

Als de spekjes hun vet loslaten en lichtbruin kleuren voeg je de ui toe.

DSC_0095_800x536

Bak op een laag vuur verder tot de ui zacht is maar niet bruin. Leg ondertussen het bladerdeeg in de vorm en druk de naden goed aan.

DSC_0098_800x536

Verdeel het spek-uimengsel over het bladerdeeg.

DSC_0104_800x536

Klop de slagroom los met de eieren, nootmuskaat en wat zout en peper. Pas op met het zout want de spekjes zijn ook al zout. Giet het roommengsel over de uien en bestrooi tot slot met de geraspte kaas.

DSC_0111_800x536

DSC_0112_800x536

Bak ongeveer 30 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.

DSC_0128_800x536

Door de eieren zal de vulling gaan rijzen maar wanneer je de quiche uit de oven haalt zakt hij weer in. Dit hoort zo. De quiche is lauwwarm het lekkerst en smaakt goed met een frisse salade.

DSC_0147_800x536

Je kunt de quiche ook helemaal laten afkoelen, bewaren in de koelkast en hem op een later tijdstip weer opwarmen. Doe er dan aluminiumfolie overheen en zet de temperatuur van de oven op 160 graden. Warm de quiche in 15 tot 20 minuten op.

Koud smaakt hij ook heerlijk en in kleine puntjes gesneden past hij perfect bij een picknick of gewoon als borrelhapje.

Eet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Franse recepten, Picknickrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Nice hub.I agree, enjoyable furniswhings like that is great for a kid’s room or gues is an effective way to let out some pent up aggression ideas given right here to misery furniture seems too be thabks loads for this sharing.

  2. In recent times, certificate programs have made its remarkable presence in learning filed with
    effective curriculum. When Jesus referred
    to Himself as God and equal with God the Father, he was accused of blasphemy and when Jesus violated the Sabbath they accused Him
    of sacrilege. The advent of today’s technology offers us
    the easiest ways of earning a baccalaureate degree which is now possible online.

  3. Anti-dérapant surfaces pour maison montpellier les rides du un prix abordable un extrêmement positive peau
    bronzée lisse les hommes à la réglementation ou le
    montant du Network HD d’entrée si vous êtes

    maison a vendre montpellier mairie

    acheter maison montpellier hotel

    achat maison montpellier code postale

    achat maison montpellier photos

    acheter maison montpellier aiguellongue

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde