Rode bietenhummus + kookfilmpje!

Klik hier als je de video niet kan zien. Na mijn allereerste kennismaking met zelfgemaakte hummus heb ik de slag te pakken. Wat is dat spul lekker! Ik smeer het overal op. Een rijstwafel met hummus en plakjes hardgekookt ei, een lunchwrap met hummus, kip en avocado, of ik serveer het bij de hutspot. Samen met mijn zelfgemaakte falafel. Reken maar dat dat smullen is!

Dit keer maak ik een hummus variant met rode bietjes. Naast een prachtige rode kleur heeft deze rode bietenhummus een heerlijke aardse en frisse smaak. Een absolute aanrader! 

Basisrecepten, Bijgerecht, Groenten, Hartige keuken, Kookvideo's, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 200 g gekookte of in de oven geroosterde rode bietjes
  • 250 g gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 el tahini (sesampasta)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes voor garnering
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes voor garnering

Bereiding
Doe de bieten, kikkererwten, tahini, komijnpoeder, knoflook, citroensap, 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels koud water in de keukenmachine en mix tot een gladde puree. Voeg indien nodig nog een extra scheutje water toe en mix verder totdat je een smeuïge, gladde hummus hebt. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de rode-bietenhummus in een mooie kom en garneer met de sesamzaadjes, tijmblaadjes en een scheutje extra vierge olijfolie.

Rode bietenhummus + kookfilmpje!

Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com