Romige pasta carbonara met spek en tuinbonen

Pasta carbonara is een van mijn favoriete pastagerechten waarvoor ik altijd alle ingrediënten in huis heb. Dit keer maak ik de carbonarasaus extra romig door room toe te voegen en ik voeg verse tuinbonen toe uit onze moestuin. Heb je die niet, dan kun je ook gewoon diepvries tuinbonen gebruiken.

Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 350 g pasta (naar keuze)
  • 300 g tuinbonen, enkel of dubbel gedopt*
  • 150 g gerookt ontbijtspek, in reepjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 eieren
  • 50 g Parmezaan, geraspt
  • 200 ml room (kook- of slagroom)
  • Paar takjes peterselie en bieslook, fijngehakt

*Verse, jonge tuinbonen kun je direct gebruiken nadat je ze uit de peul hebt gehaald, je noemt dit enkel doppen. Wat grotere, oudere tuinbonen of tuinbonen uit de diepvries moet je dubbel doppen. Hiervoor blancheer je de tuinbonen in kokend water en spoelt ze met koud water af in een vergiet. Vervolgens maak je met een mesje een sneetje in de boon en druk je het binnenste, frisgroene boontje eruit. Het is even een klusje maar absoluut de moeite waard!

Bereiding

Kook de pasta beetgaar in een ruime kookpan met kokend water. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de tuinbonen toe.

Verhit ondertussen als de pasta kookt een koekenpan met een scheutje olie en bak het spek op middelhoog uit tot het begint te kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak verder tot de ui zacht is en het spek goudbruin.

Roer in een kom de eieren, Parmezaan en room los met een vork en breng op smaak met zout (niet teveel) en peper uit de molen.

Giet de pasta en tuinbonen af (vang een kopje van het kookvocht op) en voeg toe aan het spek- en uimengsel. Hussel even door zodat de smaken goed in de pasta kunnen trekken. Zet het vuur uit.

Voeg het eimengsel toe aan de pasta en hussel goed door. Het eimengsel zal door de resthitte transformeren in een fluweelzachte en romige saus. Als je wilt kun je de saus wat dunner maken met het opgevangen kookvocht. Roer de tuinkruiden door de pasta en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Serveer direct.

Romige pasta carbonara met spek en tuinbonen Romige pasta carbonara met spek en tuinbonen

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin