Roomboterkoekjes uit ‘Het Laura’s Bakery Bakboek’

“Dit zijn de allerlekkerste koekjes die je ooit gemaakt hebt mama!”, roept mijn dochter na haar eerste hap. Er is geen woord van gelogen. Het recept voor deze verschrikkelijk lekkere roomboterkoekjes komt uit ‘Het Laura’s Bakery Bakboek’. 

Het Laura’s Bakery Bakboek is alweer het tweede kookboek van Laura Kieft: bekend van haar zoete bakblog Laura’s Bakery. Waar haar eerste kookboek vooral over de basis van het bakken ging, gaat ze in haar tweede boek een stapje verder en deelt ze heerlijke taartrecepten, cakes, koekjes, klein gebak, desserts, vullingen en toppins én hartige borrelhapjes.

Ik ben fan van Laura, want haar recepten zijn niet al te ingewikkeld en kloppen altijd. Omdat ik alle ingrediënten voor deze roomboterkoekjes in huis had besloot ik ze direct te maken. Dochterlief helpt natuurlijk graag mee. Vooral met het laatste en leukste onderdeel: het opeten van de koekjes!

Basisrecepten, Kinderrecepten, Thema recepten, Koekjes, Zoete keuken, Zoet

Ingrediënten

  • 225 g ongezouten roomboter, zacht
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 eidooier
  • 300 g bloem
  • Snufje zout

Decoratie

  • 1 ei, voor bestrijken
  • Geschaafde amandelen
  • Parelsuiker

Verder nodig

  • Elektrische handmixer
  • Vel bakpapier

Tip van Laura: “Het is leuk om roomboterkransjes te maken, zeker met Kerst. Rol hiervoor het deeg uit en steek de kransjes uit met een grote en kleine uitsteker.”

Bereiding

Klop de boter en suiker romig. Voeg vanille-extract en de eidooier toe en mix tot ze zijn opgenomen. Voeg als laatste de bloem en het zout toe en kneed verder tot een stevig deeg.

Vorm een rol van het deeg van circa 6 centimeter in doorsnede en verpak deze in folie. Leg de rol deeg minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verwijder het folie en snijd de rol in plakken van 1 tot 1,5 centimeter. Leg de plakken op een met bakpapier bekleed bakblik, niet te dicht op elkaar. Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bestrooi de helft van de koekjes met parelsuiker en de andere helft met amandelen.

Bak de koekjes in 14 tot 16 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

Bewaren: in een afgesloten trommel blijven deze koekjes zo’n 2 weken goed!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com