Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Serveer deze gebakken rosti met prei, Gruyère kaas en spiegeleieren als heerlijk bijgerecht, of als eenvoudig vegetarisch hoofdgerecht.
Dit is een perfect gerecht om te maken wanneer je een restje gekookte aardappels over hebt van de vorige dag. De gekookte aardappels moeten namelijk geraspt worden en dit gaat het beste als ze helemaal zijn afgekoeld.
Ingrediënten voor 2 personen
Bereiding
Bak de prei in een klein beetje olijfolie totdat hij zacht is, laat de prei niet kleuren.
Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Schep de prei en geraspte kaas voorzichtig door de aardappel en breng weer op smaak met wat zout en peper.
Verhit een grote koekenpan met vloeibare boter en doe de rosti in de pan.
Druk lichtjes aan en bak op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin is. Draai de rosti voorzichtig om op de deksel. Doe weer een beetje boter in de koekenpan en schuif de rosti weer terug in de koekenpan. Bak nu de andere kant goudbruin.
Bak in een andere pan 2 spiegeleieren en leg deze op de rosti.
Wij aten de rosti met gehaktbrood, een mosterdsausje, frisse sla en augurken.
Eet smakelijk!
Bron: Gordon Ramsay app ‘Cook With Me’
Wereldgerecht, Vegetarisch, Aardappel en meer, Winterrecepten, Budget, Hoofdgerecht, Bijgerecht
Verdeel je liefde