Rotisserie kip van de barbecue

De lekkerste rotisserie kip, oftewel kip van het spit maak je heel makkelijk zelf. Ik maak hem op de gasbarbecue met bijbehorend rotisserie spit. De kip kruid ik onder de huid met een mengsel van zelfgemaakte kipkruiden en roomboter en het restant wrijf ik over de buitenkant van de kip. Het resultaat is supermals en sappig kippenvlees met een knapperig, goudbruin velletje! Als je een oven met grill spit hebt kun je deze kip natuurlijk ook in de oven bereiden. Voordeel van kip aan het spit bereiden in de oven is dat je onder de kip een braadslee kunt zetten om het braadvocht/vet op te vangen en tegelijkertijd daarin verse krielaardappeltjes (en eventueel groenten) kunt roosteren.

Wij aten er geroosterde aardappels uit de oven en groenten van de barbecue bij.

Menu, Thema recepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerecht, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin