Salade dressing

Mijn moeder maakt altijd de lekkerste salade dressing. Niet zo’n hele zure waarvan je gezicht kromtrekt, of zo’n vette die gaat schiften: haar salade dressing is heerlijk fris en lichtzoet! Ik mocht haar recept met je delen. De basis is natuurlijk een lekkere extra vierge olijfolie en in plaats van azijn gebruikt mijn moeder augurkennat. Dat is het geheim om de dressing licht, fris en zoetzuur te maken! Voor wat extra body voegt ze mosterd, honing en dille toe. Probeer het uit! Mijn moeder en ik zijn benieuwd wat je ervan vindt. 🙂 

Basisrecepten, Hartige keuken, Salades

Ingrediënten

  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el augurkennat
  • 1 tl milde mosterd
  • 1 el honing
  • 1/2 tl dille
  • Zout en peper

Tip van mijn moeder: “In plaats van honing kun je de dressing ook een zoetje geven met gembernat uit een potje stemgember, of gembersiroop!”

Bereiding

Klop alle ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar, totdat de dressing wat dikker wordt en een mooie emulsie is.

Gebruik de dressing direct, of bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com