Saltimbocca met tortelloni

Saltimbocca is een klassiek Italiaans vleesgerecht dat heel makkelijk te bereiden is. Een dunne kalfsschnitzel wordt belegd met rauwe ham en salie en gebakken in de koekenpan. Het achtergebleven braadvet in de koekenpan wordt afgeblusd met witte wijn voor een heerlijke jus.

Ik maak een variant en rol de kalfsschnitzel op. De bereidingstijd word hierdoor wat langer, maar het resultaat is erg smakelijk. 

Wereldgerecht, Pastarecepten, Italiaanse recepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 plakken parmaham
  • 4 grote salieblaadjes
  • 4 ongepaneerde, dun geslagen kalfsschnitzels
  • 2 el bloem
  • 30 g ongezouten roomboter, of vloeibare bakboter
  • 200 ml zoete, witte wijn (bijv. Marsala)
  • 500 g verse tortelloni (bijv. met gegrilde groente)
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd

Verder nodig

  • Koekenpan of hapjespan, liefst met dikke bodem
  • 4 houten prikkers
  • Aluminiumfolie

In plaats van kalfsschnitzel kun je ook varkens-, of kipschnitzel gebruiken.

Bereiding

Leg de plakken parmaham op een snijdplank en leg op elke plak een blaadje salie. Bestrooi de kalfsschnitzels aan beide kanten met zout en peper. Leg de schnitzels op de parmaham en rol strak op. Zet vast met een houten prikker en wentel de vleesrollen door een bord met bloem.

Verhit een koekenpan of hapjespan met roomboter  – als je geen pan met dikke bodem hebt gebruik dan vloeibare bakboter, anders verbrand de roomboter – en laat de boter even uitbruisen. Leg de vleesrolletjes in de pan en bak ze op middelhoog vuur rondom goudbruin. Blus af met de wijn en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en doe de deksel op de pan. Smoor de saltimbocca circa 10 minuten, of totdat ze gaar zijn. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het stoofvocht in de pan op hoog vuur, zonder deksel, inkoken tot sausdikte. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de cherrytomaten toe aan de saus en warm even mee.

Kook ondertussen de tortelloni beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Giet af en hussel om met een beetje olijfolie. Verdeel de tortelloni over 4 borden en serveer samen met de saltimbocca en wittewijnsaus.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com