Macaroni bolognese

Macaroni bolognese

Ik ben dol op bolognesaus! Ik bereid hem net zoals stoofvlees en laat hem enkele uren op een sudderplaatje pruttelen. Dan wordt hij hemels lekker! Maar vooruit, mocht je daar vandaag geen tijd voor hebben, na een half uurtje pruttelen smaakt deze saus ook fantastisch. 😉

Bolognesaus is natuurlijk onmisbaar voor lasagne, maar je kunt hem ook gewoon zo met pasta serveren. Ik kook er graag macaroni bij. Jeugdsentiment!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 50 g gerookt ontbijtspek, opgerold en fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, geschild en fijngehakt
  • 2 kleine wortels, geschrapt of geschild en fijngehakt
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 500 g passata (tomatensaus)
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering
  • Geraspte kaas voor garnering
  • Olijfolie om in te bakken

Tip om de saus een extra smaakboost te geven

  • Voeg een lepeltje suiker en een scheutje balsamicoazijn toe

Bereiding
Verhit een hapjespan met wat olie en fruit de ui, knoflook, spek, bleekselderij en wortel op middelhoog vuur, totdat de groente zacht is en het spek begint te kleuren. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak rul. Blus het gehakt eventueel af met een lekkere slok witte, of rode wijn, mocht je die in huis hebben en laat even verdampen. Voeg de passata toe. Giet een klein beetje water in het lege pak en schud om. Voeg dit ook toe aan de saus. Breng de saus goed op smaak met zout en peper. Breng de saus aan de kook en zet het vuur dan heel laag. Doe de deksel op de pan en laat de saus minimaal 30 minuten, maar liever een paar uur heel zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de macaroni beetgaar. Giet de macaroni af en roer door de saus, of serveer naast de saus. Om te voorkomen dat de pasta dan gaat plakken hussel je hem na het afgieten om met een scheut opgevangen kookvocht en een scheut lekkere olijfolie.

Bestrooi de macaroni bolognese vlak voor serveren met geraspte kaas en verse basilicum.

Macaroni bolognese

Macaroni bolognese

Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Budget, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ineke

    Hallo Annemiek
    Wat was deze bolognese saus HEERLIJK inderdaad een paar uurtjes laten pruttelen !!!
    En gewoon wat een lekker recept…
    Dank je wel
    Groet Ineke

    1. Aahhh, superleuk om te horen Ineke! 🙂

  2. Larissa

    Goddelijk deze saus!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin