Simpele tomatensoep met vermicelli

Simpele tomatensoep met vermicelli

Zoals jullie inmiddels wel weten zijn mijn man en dochter beiden grote soepkonten. Ik doe ze dan ook geen groter plezier door in het weekend te zorgen voor een grote pan soep, waar ze lekker uit kunnen opscheppen. Deze simpele tomatensoep met vermicelli is één van hun favorieten en zelfs ik – beslist geen soepkont – ben er dol op. Of je nu een kommetje neemt bij de lunch, als tussendoortje, of als avondeten met een lekker stokbroodje erbij, tomatensoep smaakt eigenlijk altijd. Daarnaast is dit het meest simpele en lekkerste recept voor tomatensoep dat ik maar ken. Het resultaat is telkens weer verbluffend!

Ingrediënten

 • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
 • 1 knoflookteen, fijngehakt
 • 4 tl tomatenpuree
 • 2 tl suiker
 • 1 pak gezeefde tomaten à 400 g
 • 2 runderbouillontabletten
 • Flinke handvol verse basilicumblaadjes, opgerold en in smalle repen gesneden
 • Extra vierge olijfolie
 • Scheutje room
 • Handje vermicelli

DSC_2614_800x551

Bereiding
Verhit een ruime pan met een scheut olie en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat de ui heel zacht is maar niet gekleurd. Voeg de tomatenpuree en suiker toe en fruit even kort mee.

DSC_2622_800x536 DSC_2628_800x522

Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg de gezeefde tomaten, 1,5 liter water en de helft van de basilicum toe. Zet het vuur laag en laat de soep circa 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen.

DSC_2630_800x570

Voeg de laatste tien minuten van de kooktijd een scheutje room toe.

Verkruimel de vermicelli boven de soep, warm nog even door en serveer de soep direct als de vermicelli beetgaar is. Strooi vlak voor serveren de overige basilicum over de soep.

Als je net als ik dol bent op die heerlijke vetoogjes in de soep, voeg dan een extra scheutje olijfolie toe aan de soep en en roer even door. Heerlijk!

Simpele tomatensoep met vermicelli

Eet smakelijk!

Tip

Als je vermicelli te lang meekookt, wordt het een snotterige substantie. Jakkes. Daarom kook ik de vermicelli meestal in een apart pannetje beetgaar en spoel hem daarna af met koud water om te voorkomen dat hij gaat plakken.

DSC_2646_800x536

Pas bij het opdienen verdeel ik over iedere kommetje soep naar behoefte wat vermicelli.

Kinderrecepten, Themarecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Soeprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(6 stemmen)
8 reacties

Deel je liefde

 1. Belinda

  ik ben dol op dit soepje. Ik gebruik biologische tomatenblokjes en pureer met de staafmixer. Daarna voeg ik de vermicelli en zelfgemaakte gehaktballetjes toe. ALs extraatje maak ik pestoroom en voeg dit toe aan de soep als ik het serveer.

  1. Mmmmm, dat klinkt heerlijk Belinda met die pestoroom!

 2. Marjolein

  Bedoel je hier ongeslagen slagroom die je er door doet? Of kan kookroom ook.

 3. Lia

  Die ziet er lekker uit die ga ik morgen eens maken bedankt

 4. Elisa

  Hmmm lekker!!!
  Gisteren heb ik deze soep gemaakt, zodat ik de rest van de week lekker soep mee kan nemen naar mijn werk.
  Ik hou van soep, haha!

  1. Goed idee Elisa! 🙂

 5. Denise

  Ik vind je gerechten echt fantastisch! Dankjewel voor de inspiratie

  1. Heel graag gedaan Denise en bedankt voor het compliment! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde