Sinterklaas tiramisu

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover: sinterklaasavond! Wij vieren het stiekem vanavond al met familie. Ik kijk nu al uit naar een avond vol spanning, sensatie en gezelligheid. En een tafel vol lekkers natuurlijk. Samen met mijn moeder maak ik een warm en koud buffet waar iedereen de hele avond lekker van kan smullen. Deze kindvriendelijke sinterklaas tiramisu glaasjes vullen de gaatjes. Ze zijn vliegensvlug gemaakt en smaken (bijna) net zo lekker als het echte spul. 🙂  

Kinderrecepten, Kookvideo's, Thema recepten, Wereldgerecht, Dessert, Hollandse recepten, Sinterklaasrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 3 à 4 (naar eigen smaak) zakjes vanillesuiker
  • 250 g mascarpone
  • 1 sinaasappel, alleen het sap
  • 1 zak truffel kruidnoten
  • 30 g geschaafde amandelen
  • Kaneelpoeder, optioneel

Nagerecht/toetje voor 6 personen

Tip

Eten er geen kinderen mee? In plaats van sinaasappelsap kun je de kruidnoten ook besprenkelen met espresso en sinaasappellikeur.

Bereiding


Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en zet opzij.

Klop de slagroom lobbig (niet helemaal stijf) met de vanillesuiker. Klop de mascarpone glad. Klop de slagroom en mascarpone door elkaar.

Hak de truffel kruidnoten grof met een mes.

Bestrooi de bodem van 4 dessertglazen met de kruidnoten en besprenkel met sinaasappelsap. Verdeel wat van het mascarponemengsel over de kruidnoten. Maak zo nog een laagje van kruidnoten, sinaasappelsap en mascarpone. Bestrooi de bovenkant met wat achtergehouden kruidnoten, amandelen en eventueel een snufje kaneelpoeder.

Sinterklaas tiramisu

Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Enjoy!

 

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin