Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Sinterklaasrecept – kruidnoot-kaneelijslolly’s van Lya
Ben je nog op zoek naar een leuk en lekker sinterklaasrecept? Wat dacht je van deze feestelijke kruidnoot-kaneelijslolly’s voor pakjesavond, die ik ingezonden kreeg van Lya van Gelder Verbrugh. Het woord is aan Lya:
Hoi Annemiek.
Ik heb hier een recept uit een boek wat ik ooit van de tip in 2006 kreeg, kruidnoot-kaneelijslolly’s.
Ingrediënten
- 4 el kruidnootjes, grofgehakt
- 4 bolletjes kaneelijs
- 100 gr melkchocolade, in stukjes
Extra nodig
IJslepel, 4 lollystokjes of theelepels, aluminiumfolie
Bereiding
De ijsbolletjes aan een stokje steken en wentelen door de kruidnootjes.
Leg ze op een bord met alumfolie en zet ca. 5 min. in de vriezer.
Chocolade au bain-marie verwarmen (ik heb het in de magnetron gedaan ca. 3 minuten 750 watt en tussentijds omroeren).
De ijsbolletjes door de chocolade wentelen en op folie terug in de vriezer ca. 5 minuten.
Ik had helaas geen tijd om de kruidnootjes zelf te maken, maar mijn man vond dat geen bezwaar. Het is een lekker 5 december toetje.
Groetjes Lya
Thema recepten, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Sinterklaasrecepten, Zoet, Chocolade, Dessert
Deel je liefde