Slagroomsoesjes met lemoncurd

Een paar weken geleden deelde ik een eenvoudig basisrecept voor soezen met jullie. Je kunt ze natuurlijk vullen met slagroom voor het welbekende slagroomsoesje maar vandaag laat ik zien hoe je ze heel eenvoudig omtovert tot een lekkernij voor Pasen! Deze slagroomsoesjes hebben een kern van lemoncurd en zijn afgewerkt met zachtgeel lemoncurdglazuur! Superfeestelijk om te zien en verrukkelijk om op te eten. Voor een smakelijke variant kun je ze ook vullen en afwerken met advocaat. Het is jouw (paas)feest!

Seizoen, Thema recepten, Dessert, Gebak, Lenterecepten, Paasrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 1x basisrecept soezen (voor dit recept heb je ongeveer 12 soesjes nodig, de rest van de soesjes kun je invriezen om later te gebruiken en te vullen naar wens)
  • 250 ml slagroom
  • 1 à 2 zakjes vanillesuiker
  • Lemoncurd, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • Poedersuiker (ongeveer 1/3 van de inhoud van een bus)
  • Optioneel, gekleurde spikkels om te bestrooien

Verder nodig

  • 1 afwasbare of 2 wegwerpspuitzakken met lang spuitmondje om te vullen
  • Rooster

Bereiding

Bereid de soesjes volgens het basisrecept en laat volledig afkoelen. Ik gebruikte eerder gemaakte soesjes die ik bewaard had in de diepvries en liet die even ontdooien.

Klop de slagroom stijf in een kom met naar smaak de vanillesuiker. De slagroom hoeft niet heel zoet te zijn omdat de soesjes een kern krijgen van lemoncurd en worden afgewerkt met lemoncurdglazuur.

Prik met een mes aan de onderkant van de soesjes een klein gaatje, groot genoeg om het spuitmondje door te steken.

Vul de spuitzak met slagroom en spuit de slagroom voorzichtig door het gaatje in de soesjes. Was de spuitzak, of gebruik een nieuwe wegwerpspuitzak en vul met een of twee eetlepels lemoncurd. Spuit een klein beetje lemoncurd door het gaatje zodat de soesjes een kern van lemoncurd krijgen.

Doe flink wat poedersuiker (ik gebruikte ongeveer een derde van een bus poedersuiker) in een schaaltje met 1 eetlepel lemoncurd. Voeg al roerend een klein beetje koud water toe, net zoveel tot je een vloeibaar, zachtgeel glazuur hebt.

Leg de soesjes op een rooster met een bord of vel bakpapier eronder en verdeel het glazuur over de soesjes. Bestrooi indien gewenst met de gekleurde spikkels.

Slagroomsoesjes met lemoncurd

Slagroomsoesjes met lemoncurd

Slagroomsoesjes met lemoncurd

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin