Snelle kipstoof in romige mosterdsaus

Dit heerlijke recept vond ik onlangs in magazine Entree. Vriendinnetje Miranda heeft een aantal vaste colums in dit blad waaronder de rubriek ‘aan tafel’. Dit keer deelde ze daar een recept voor snelle kipstoof in romige mosterdsaus. Het water liep me direct in de mond!

Wat me zo aanspreekt aan dit gerecht (naast de ingrediënten zelf) is dat alles in één pan bereid wordt. Lekker makkelijk en daar hou ik van! De hoeveelheden heb ik hier en daar iets aangepast naar eigen smaak. Dit is er weer een voor in mijn kookschrift. Het resultaat is net zo lekker als het eruit ziet!

Je kunt trouwens heel makkelijk varieëren met dit recept. Zo kun je in plaats van snijbonen en prei bijvoorbeeld ook champignons, wortel en doperwten toevoegen.

Het recept van Miranda in de Entree kun je hier nalezen.

Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(16 stemmen)
9 reacties

Deel je liefde

 1. Pien

  Dit was heerlijk! Ik heb de meeste ingredienten gehalveerd, op de prei na en een handje champignons toegevoegd. Ook heb ik de 125 ml creme freche toegevoegd tegenover 250 ml bouillon, dus het gerecht werd hierdoor nog wat romiger 😉 maar absoluut een aanrader ! Snel en simpel

 2. Ondanks een variant met sperzie boen, waar ik niet zo van houd, was dit echt heel erg lekker.
  dank je wel

 3. Bas de Vries

  Zo’n simpel recept, maar dit kan volgens mij niet anders dan enorm lekker smaken.

 4. Froukje

  Ik heb het nog niet gemaakt maar ik wil het wel eens maken met kabeljauw ipv kip.

  1. Dat kan zeker Froukje! Ik zou dan de kabeljauw pas op het laatst toevoegen aan de saus en daarin enkele minuten laten garen.

 5. marbia

  Vandaag gemaakt met prei en snijbonen, hij mag blijven. Wat een fijn recept.
  Wel de vraag of ik hem de volgende keer wil maken als ovenschotel. Dat gaan we dan maar doen, met aardappelschijfjes en geraspte kaas eroverheen. Gaat goed komen!

 6. GW

  Ooohh dit is echt een TOPrecept! Wij hebben het gemaakt met snijboontjes en champignons en likten nog net niet onze vingers erbij af.. Heerlijk en supermakkelijk te maken! Blijvertje!

  1. Haha, helemaal mee eens! 🙂

 7. Helene

  Dit recept heeft je vriendinnetje letterlijk overgenomen van AH (receptenkaarten Allerhande 10-2015)

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde