Bereiding
Verhit de braadpan met een flinke scheut olijfolie en voeg de ui toe. Fruit zachtjes op laag tot middelhoog vuur tot de ui zacht en glazig is. Voeg de knoflook, wortel, bleekselderij en courgette toe en zet het vuur hoog. Bak al roerend tot het meeste vrijgekomen kookvocht is verdampt en de groenten zacht zijn. Roer de verkruimelde bouillontablet erdoor en blus eventueel af met de rode wijn. Laat de wijn even inkoken.
Voeg het gehakt toe en bak al roerend verder, tot het gehakt rul is. Voeg de passata toe aan het gehakt. Vul de lege fles voor de helft met water, sluit af en schud goed om. Voeg het water uit de fles ook toe aan het gehakt. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer alles goed om.
Breng de bolognesesaus aan de kook en zet het vuur dan laag. Leg de deksel schuin op de pan. Laat de bolognesesaus minimaal 30 minuten (mag ook veel langer) zachtjes pruttelen tot het gehakt zacht is en de saus een volle smaak heeft. Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt!
Maak de bolognesaus voor serveren eventueel nog extra op smaak met een scheutje rode balsamicoazijn en een schepje suiker. Dit hoeft niet, maar is wel erg lekker. Proef de saus voordat je dit doet, als je de saus zo al lekker vindt, laat je deze stap gewoon achterwege.
Deel je reactie