Spaghetti bolognese met courgette

Spaghetti bolognese is een van mijn favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken. De goedgevulde tomatensaus met gehakt, wortel en bleekselderij is een echte allemansvriend waar je alle kanten mee op kunt. Zelf voeg ik ook graag geraspte courgette toe aan de bolognesesaus. Tijdens het koken slinkt de courgette, waardoor je hem eigenlijk niet terug ziet en proeft. Toch vind ik extra groente in de saus een fijne gedachte. Het is ook een handige manier om kinderen wat meer groente te laten eten, zonder dat ze het in de gaten hebben. ?

Deze bolognesesaus smaakt niet alleen lekker met spaghetti, je kunt hem ook combineren met andere pastasoorten zoals macaroni, penne, fusilli of lasagne.

Wereldgerecht, Menu, Budget, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin