Speculaas tiramisu

Vier je pakjesavond net als wij vanavond al en heb je helemaal niet aan een lekker toetje gedacht? Geen nood! Noteer snel even de ingrediënten voor deze speculaas tiramisu, hol naar de winkel en ga aan de slag! Je hebt hem binnen 15 minuten gemaakt en daarna zet je hem in de koelkast om op te stijven. Na een paar uurtjes wachten is ‘ie op z’n lekkerst! 

Eten er kleintjes mee? Laat dan de likeur achterwege of maak een apart glaasje voor de kids.

Seizoen, Wereldgerecht, Dessert, Herfstrecepten, Italiaanse recepten, Sinterklaasrecepten, Winterrecepten

Ingrediënten

  • 2 verse eieren
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 200 bakkers speculaas + 3 extra voor garnering
  • 150 ml vers gezette sterke koffie
  • Scheut Amaretto
  • Cacaopoeder

Verder nodig

  • Elektrische handmixer met gardes
  • Spatel
  • Schaal (er moeten circa 6 speculaasjes in een enkele laag in passen)

 

 

Bereiding

Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.

Klop de eidooiers in een hittebestendige kom au bain-marie samen met de overige suiker tot het mengsel licht van kleur is en de dikte heeft van vla. Haal van het vuur af.

Klop de mascarpone in twee porties door het eidooiermengsel. Spatel tot slot het stijfgeklopte eiwit door de crème.

Meng de koffie en likeur in een schaaltje. Doop een speculaasje kort in de koffie en leg in de schaal. Doe hetzelfde met de overige speculaasjes tot de bodem in een enkele laag bedekt is. Verdeel de helft van de mascarponecrème erover en strijk glad. Bedek met de overige in koffie gedipte speculaasjes en eindig met de overige mascarponecrème. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.

Bestrooi vlak voor serveren met cacaopoeder en de achtergehouden verkruimelde speculaasjes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com