Ingrediënten
- 200 g tarwebloem of volkorenbloem
- 2 eieren
- 600 ml Betsie’s volle geitenmelk
- Vloeibare bakboter
- 200 g verse spinazie, gewassen
- 125 g zachte geitenkaas
- Pijnboompitten
- Honing
Verder nodig
- Pannenkoekpan
Gesponsord — Bij pannenkoeken denk je al snel aan stroop en poedersuiker, maar je kunt er alle kanten mee op! Een variant waar ik dol op ben zijn deze spinazie pannenkoeken gemaakt met Betsie’s volle geitenmelk. Deze volle geitenmelk is heel zacht en romig van smaak en dat maakt de pannenkoeken extra lekker! De spinazie geeft de pannenkoeken een prachtige groene kleur en zorgt tevens voor wat vitaminen!
Beleg de spinazie pannenkoeken met wat zachte geitenkaas, pijnboompitten en honing en je mekkert jubelt het uit van vreugde!
Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Doe de bloem met een snuf zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren erboven. Voeg langzaam de volle geitenmelk toe terwijl je goed roert met een garde. Klop tot een glad beslag zonder klontjes.
Hak 150 gram spinazie fijn (met een mes of in de keukenmachine) en roer door het beslag. Roer tot slot een kneepje vloeibare bakboter door het beslag.
Verhit een pannenkoekpan met wat bakboter en laat heet worden. Schenk wat van het beslag in de pan en verdeel. Het beslag is wat dikker dan een normaal pannenkoekbeslag dus ik streek de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin en schuif op een bord. Houd warm boven een pan met heet water of in de oven op 80 graden. Bak net zolang verder totdat al het beslag op is.
Bestrooi de pannenkoek voor serveren met wat achtergehouden spinazie, geitenkaas, pijnboompitten en honing.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 14:14
Hoeveel pannenkoeken maak je hier ongeveer mee?
om 16:37
Hoi Claudia, het beslag is voor circa 8 tot 10 pannenkoeken.