Spruitjes stamppot met krokante chorizo

Net zoals Johan en ik is ook onze dochter dol op spruitjes. Het geheim van lekkere spruitjes is om ze niet te lang te koken. Dan blijven ze frisgroen van kleur, hebben ze nog bite en een zachte koolsmaak. In deze spruitjes stamppot kook ik ze dan ook niet tegelijk met de aardappels om ze vervolgens fijn te stampen. Zonde van die heerlijke smaak! Ik kook ze apart en roer ze dan door de zachte aardappelpuree. Voor garnering bestrooi ik de stamppot met krokant gebakken chorizo en geroosterde amandelen. Zo lekker waren spruitjes nog nooit! 

Wereldgerecht, Seizoen, Winterrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Budget, Snel, Stamppot recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin