Toetje met kersen en witte chocolade

Zolang de Hollandse kersen er zijn, moeten we ervan genieten. Dit heerlijke toetje met kersen, witte chocolade mousse en Bastogne is heel makkelijk om te maken. Op en top zomerse verwennerij! 

Menu, Seizoen, Dessert, Chocolade, Zomerrecepten, Zoet

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 Bastogne-koekjes
  • 25 g ongzouten roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 à 2 el poedersuiker
  • 80 g witte chocolade, in kleine stukjes gebroken + stukje extra om te raspen voor garnering
  • 100 g verse roomkaas (bijv. Monchou)
  • 16 verse kersen*

*Er gaat niks boven verse, Hollandse kersen! In de winkel van Betuwe Kers kun je vanaf begin juni terecht voor de lekkerste Betuwse kersen.

Verder nodig

  • 4 (niet te grote) glaasjes
  • Keukenmachine met hakmes
  • Elektrische mixer met gardes
  • Bakspatel
  • Kersenontpitter

Bereiding

Maal de bastognekoek fijn in de keukenmachine met hakmes. Smelt de boter in een pan op het vuur of afgedekt in de magnetron. Roer de gesmolten boter door het koekkruim. Verdeel het koekkruim over de bodem van de vier glaasjes.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Smelt de witte chocolade au bain-marie of afgedekt in de magnetron. Klop de roomkaas luchtig. Klop al roerend de witte chocolade door de roomkaas. Spatel de roomkaas door de slagroom. Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt, anders kun je naar eigen smaak de poedersuiker toevoegen. Verdeel het roomkaasmengsel over de vier glaasjes, dit kan met een lepel of met behulp van een spuitzak. Zet de glaasjes afgedekt 10 minuten in de koelkast (langer mag ook) om op te stijven.

Was de kersen. Ontpit en halveer ze. Verdeel vlak voor serveren de kersen over de glaasjes. Garneer met wittechocoladerasp.

Toetje met kersen en witte chocolade

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Betuwe Kers.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin