Tomatensoep met oogballetjes

Over twee weken is het Halloween! Hoewel het niet echt een Hollands feest is, wordt het in ons land toch steeds vaker gevierd. Een verklede Halloween-optocht in het donker met flikkerende lampionnetjes is leuk voor jong en oud! Hoewel er vanwege het coronavirus dit jaar niet veel optochten zullen zijn, kun je het thuis natuurlijk wel vieren met iets lekkers. Een griezelig kommetje bloederige tomatensoep met oogballetjes gaat er altijd wel in!

PS Zie ook onderstaande serveertip!

Thema recepten, Halloween, Soep

Ingrediënten

  • 1x recept voor geroosterde tomatensoep
  • 1 bakje mini mozzarellabolletjes (ca. 15 tot 20 stuks)
  • 10 groene olijven met piment
  • Handje verse basilicumblaadjes

 

Serveertip! Steek met halloweenuitstekers vormpjes uit bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi met een snuf paprikapoeder en gedroogde basilicum of oregano, of wat geraspte parmezaan. Bak ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, tot ze goudbruin zijn. Serveer bij de soep!

Bereiding

  1. Maak de geroosterde tomatensoep volgens dit recept.
  2. Halveer de olijven. Snijd met een mesje een stukje uit de mozzarella, groot genoeg om een halve olijf in te stoppen. Stop de olijf in de mozzarella. Maak zoveel oogballetjes als gewenst.
  3. Schep de soep in een kom of soepbord en leg een paar oogballetjes in de soep. Garneer met wat verse basilicumblaadjes en een draai peper uit de molen.

Tomatensoep met oogballetjes

 

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin